Skip to content

Expertverhalen: Sylvia Fransen

Van chef-kok naar freelance content marketeer: Sylvia Fransen

In een recent interview met Ronnie Overgoor van 7DTV, deelt een van onze SMG freelancers, Sylvia Fransen, haar reis van chef-kok naar een succesvolle freelance carrière in marketing en contentcreatie. Geïnspireerd door de COVID-19-pandemie besloot Sylvia haar carrière te heroverwegen en ontdekte ze de wereld van freelance marketing.

 

20 jaar ervaring als chef-kok

Voordat de pandemie toesloeg en restaurants wereldwijd hun deuren moesten sluiten, had Sylvia al twintig jaar ervaring opgebouwd in haar droomcarrière als chef-kok. Ze volgde daarnaast vier jaar lang op haar vrije maandagen de fotovakschool, waar ze Cum Laude afstudeerde. Haar passie voor fotografie leidde uiteindelijk naar haar eerste stappen als freelance fotograaf, met een focus op food fotografie.

 

Toen de tweede lockdown kwam en de restaurants wederom moesten sluiten, ontdekte Sylvia de voordelen van meer vrije tijd in de avonden en weekenden. Hoewel ze enorm genoot van haar werk, begon ze te verlangen naar een betere balans tussen werk en privé. Dit gaf haar de motivatie om een rigoureuze beslissing te nemen en de stap te zetten naar een freelance carrière.

De overstap naar freelancen en marketing

Sylvia is iemand die snel beslissingen neemt en op haar intuïtie vertrouwt. Na slechts twee nachten over haar situatie te hebben nagedacht, besloot ze volledig te stoppen met haar werk als chef-kok en zich te richten op haar werk als freelancer. Haar werk als freelance fotograaf leidde al snel naar contentcreatie en uiteindelijk naar freelance marketing. Ze ontdekte dat het freelance leven zowel uitdagingen als beloningen met zich meebrengt. 


“Buiten je comfortzone gebeurt het, maar dat blijft spannend,” 

 

Sylvia benadrukt het belang van hard werken, aanpassingsvermogen en soft skills zoals communicatie en netwerken in het succes van een freelance carrière.

 

 

Aansluiting bij SMG: Het voordeel van netwerken

Een belangrijke stap in Sylvia’s carrière als freelance marketeer was haar aansluiting bij Sales Marketing Group (SMG). Via het Sales Marketing Coach (SMC) potentials traject leerde ze over verschillende specialisaties binnen sales en marketing. Al snel werd het duidelijk dat haar passie lag bij fotografie en contentcreatie. Ze besloot zich verder te verdiepen in contentmarketing en brand management.


Door haar netwerk binnen SMG kon Sylvia zichzelf beter positioneren als freelance content marketeer en kreeg ze toegang tot waardevolle kennis en contacten die haar professionele groei stimuleerden. Netwerken is volgens haar essentieel voor het creëren van nieuwe kansen als freelancer.

 

Freelancen: Uitdagingen en voordelen

Hoewel freelancen zijn uitdagingen kent, zoals onzekerheid en de noodzaak van een constante zoektocht naar nieuwe opdrachten, geniet Sylvia van de flexibiliteit die het biedt. De mogelijkheid om haar eigen uren in te delen en te werken aan projecten die haar echt interesseren, geeft haar zowel persoonlijke als professionele voldoening. Ze moedigt anderen aan om hun passies na te streven en open te staan voor veranderingen, vooral in tijden van onzekerheid.

 

 

Takeaways voor freelancers

Loopbaanovergangen: Sylvia’s verhaal laat zien dat succesvolle loopbaanovergangen naar het freelancen mogelijk zijn, zelfs na jarenlange ervaring in een ander vakgebied.

 

Diversificatie van vaardigheden: Door haar vaardigheden in fotografie en contentmarketing te ontwikkelen, kon Sylvia nieuwe mogelijkheden creëren voor zowel inkomsten als persoonlijke groei.

 

Netwerken en samenwerken: Aansluiten bij netwerken zoals SMG kan deuren openen naar nieuwe samenwerkingen en kansen voor freelancers.

 

Freelancing omarmen: Hoewel freelancen uitdagingen met zich meebrengt, biedt het ook flexibiliteit en voldoening in je werk.

 

Passie nastreven: Sylvia’s verhaal benadrukt het belang van het volgen van je passie en het omarmen van veranderingen, zelfs in onzekere tijden.

 

 

 

Wordt ook een succesvolle freelancer

Sylvia’s transformatie van chef-kok naar freelance content marketeer is een inspirerend voorbeeld van doorzettingsvermogen, aanpassingsvermogen en passie. Overweeg jij ook om een freelancer te worden? Net als Sylvia kun je je passie volgen en een succesvolle freelance carrière opbouwen. Het is nooit te laat om van richting te veranderen en je dromen na te jagen!

 

Benieuwd naar het hele interview? Kijk hier naar Sylvia’s verhaal:

https://www.youtube.com/watch?v=ZKf2SlrVbzA

 

Dit interview is in samenwerking met 7DTV. Voor meer inspirerende gesprekken ga naar hun kanaal, het kanaal voor zakelijk Nederland!

https://www.youtube.com/@7DTV/featured